SCHENGEN VİZESİ

Schengen Vizesi Türleri

  • İş amaçlı.
    Schengen ülkelerine işle ilgili faaliyetlere katılması gereken iş adamları için.
  • Arkadaş ve aile ziyareti.
  • Schengen ülkelerinde ikamet eden arkadaşlarını veya aile üyelerini ziyaret etmek isteyen gezginler için.
  • Turizm ve tatil.
    Schengen ülkelerine Tatil veya gezi amaçlı ziyaret etmek isteyenler için
  • Kültürel ve spor etkinlikleri.
    Schengen ülkerinde gerçekleştirilen kültürel veya spor alanındaki bir etkinliğe katılmak isteyenler için
  • Havalimanı transit ve gemiyle transit geçişler.
    Schengen Bölgesi dışında seyahat edecekleri ülkeye ulaşmak için Schengen Bölgesi havaalanlarından birinden aktarma yapması gerekenler için.
  • Resmi ziyaret.
    Resmi bir gezi için Schengen Ülkelerine gelen Resmi Heyetler için.
  • Tıbbi nedenler.
     Schengen Bölgesi Ülkelerinde tıbbi tedavi arayan kişiler için
  • Kısa süreli eğitim ve araştırma amaçlı.
    Schengen Ülkerinde bir eğitim kurumunda üç aya kadar bir kursa katılmak isteyen öğrenciler için.

Ziyaretlerinizin sıklığına bağlı olarak Schengen konsolosluğu size tek girişli vize, çift girişli vize veya çok girişli vize düzenleyebilir.
Tek girişli vizenizin geçerlilik süresi, vize başvuru formunuzda belirttiğiniz Schengen Bölgesi’nde kalacağınız gün sayısına ve size Schengen vizesini düzenleyen konsolosluğun kendi kararına bağlıdır.

 

Schengen Vizesine Başvuru Şartları

Birden fazla Schengen Bölgesi ülkesine seyahat etmek üzere Schengen Vizesine başvururken başvuru öncesinde kişinin yerine getirmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Birden fazla Schengen ülkesine seyahat etmeyi planlıyorsanız konaklama günleri bakımından en çok kalacağınız ülkenin Elçiliğine / Konsolosluğuna başvurmanız en doğrusudur. Birden fazla giriş vizesi aldıktan sonra vizede izin verilen süre boyunca tüm Schengen ülkelerine seyahat edebileceksiniz.

Randevuyu her zaman ilgili kurumda yer almaya yönelik bürokratik süreç için tahmini olarak gerekli süre bu olduğu için gidişinizden en az 15 gün önce almanız önerilir.
Her Schengen ülkesi isteyen tarafa vize düzenleme konusunda aşağı yukarı aynı şartları paylaşır. Yine de, konsolosluğa/elçiliğe bağlı olarak gerekli belgelerde ve ayrıca başlıca kimlik doğrulama evrakları ve mevcut ekonomik durumunuza göre küçük farklar olmaktadır.

SCHENGEN VIZESİ İÇİN GEREKLI EVRAKLAR

• PASAPORT

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) ait fotokopiler gerekmektedir. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.
Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.
18 yaş üstü yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin pasaportlarında mutlaka imza alanları dolu olmalıdır.

• BAŞVURU FORMU

Online olarak doldurulmaktadır. Lütfen İsseyahat.com ile irtibata geçiniz.
Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken; başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları mutlaka imzalanmalı ve başvuru tarihi unutulmamalıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ibraz edilmesi zorunludur.

• ŞİRKET DİLEKÇESİ

Çalıştığınız şirkete ait aşağıdaki bilgileri içeren dilekçenin ıslak imza ve kaşeli aslı ibraz edilmelidir.Başvuru sahibinin firmadaki göreviTalep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
Seyahatin amacı ve süresi (Şirket – fuar adı belirtilmelidir.)Almanya’daki masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat belirtilmelidir.

• BİOMETRİK FOTOĞRAF

Biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü 1 adet fotoğraf gereklidir.

Vize talebi için verilen tüm vesikalık fotoğraflar aşağıdaki standartlara uymalıdır:
• Yeni ve benzer olmalıdır (6 aydan daha yeni)
• Normal fotoğraf kağıdına renkli baskı olmalıdır
• 35mm genişlik ve 45mm yüksekliğe sahip olmalıdır
• Fotoğrafı çekilen kişinin yüzü objektife bakmalıdır ve başı düz olmalıdır; yüzün boyutu çenenin altından alına kadar (saçlar dahil) 30 ile 36 mm arasında olmalıdır
• Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalıdır
• Güneş gözlüğü takılmamalıdır
• Baş açık olmalıdır, dini nedenlerden dolayı takılan başörtüsü hariç
• Gözlük takılması durumunda: Camlar renkli olmamalı ve camlarda yansıma olmamalıdır; gözlüğün çerçevesi gözleri kapamamalıdır
• Nötr bir yüz ifadesi ve ağız kapalı olmalıdır
• Başvuranın fotoğrafının arkasına okunaklı bir şekilde adını ve soyadını yazması gerekmektedir

•SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI

En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir. Seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekilde olmalıdır. Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi ile ilgili özellikle bir saat belirtilmediyse, genellikle öğlen saat 12 kabul edilir. Dolayısıyla sadece günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta şartı yerine getirilmiş sayılmaz. Bir başka ifadeyle örneğin 8 ila 13 Mart tarihlerinde seyahat etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeniz gerekmektedir.
Not 1 : AB/AET vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları seyahat sağlık sigortası ibrazından muaftırlar. (Almanya vatandaşları hariç)
• Not 2 : Transit vize (Almanya havaalanını schengen dışı bir ülke için geçiş amaçlı kullanacak ve havaalanında herhangi bir kapı geçişi yapmayacak kişiler) başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin seyahat sağlık sigortası sunma zorunluluğu yoktur.

• SEYAHAT REZERVASYONLARI

Uçuş veya tur organizasyonlarının rezervasyonları sunulmalı ve gidiş dönüş tarihleri ile seyahat detaylarını içerir olması gerekmektedir.

TİCARİ DAVETİYE
a. Davet eden firmaya ait aşağıdaki bilgilerin yer aldığı davetiye aslı veya faksı ibraz edilmelidir.
b. Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi, Başvuru sahibinin adı, çalıştığı şirket adı ve şirketteki görevi
Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
c. Seyahatin amacı ve süresi (Firma – fuar adı belirtilmelidir.)
d. Duruma göre seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağına dair bilgi yer almalıdır.
FUAR KATILIM BELGESİ
Almanya`da düzenlenecek fuarda stand kuracak katılımcının “Fuar Katılımcı Kartını” ibraz etmesi halinde vize ücreti alınmayacaktır. Stand kurulmayacağı takdirde fuar giriş bilet veya davetiyenin ibraz edilmesi gerekmektedir.

FAALİYET BELGESİ / TİCARET ODASI SİCİL KAYIT SURETİ
Şirketinizin faaliyetine göre kayıtlı bulunduğu odalardan temin edebileceğiniz faaliyet belgenizin fotokopisi 6 aydan eski olmayacak şekilde sunulmalıdır. (Evrakları Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisinde bulunan başvuru sahiplerinden sadece Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti kabul edilmektedir.)

TİCARET SİCİL GAZETESİ
Firma ünvanının ve başvuru sahibinin kurucu yada ortak olduğu bilgisi yer alan okunaklı ticari sicil gazetesi fotokopisi ibraz edilmelidir.

GÜNCEL VERGİ LEVHASI
Son yıla ait güncel vergi levhası fotokopisi sunulmalıdır

BANKA DÖKÜMÜ
Son 3 aya ait şirketin banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
•Not: Banka hesap dökümünün, başvuru tarihinden önceki son onbeş ( 15 ) gün içinde düzenlenmiş olması gerekmekte.

EK GELİR BELGELERİ
Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.

 

ŞİRKET DİLEKÇESİ
Çalıştığınız şirkete ait aşağıdaki bilgileri içeren dilekçenin ıslak imza ve kaşeli aslı ibraz edilmelidir.Başvuru sahibinin firmadaki göreviTalep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
Seyahatin amacı ve süresi (Şirket – fuar adı belirtilmelidir.)Almanya’daki masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat belirtilmelidir.
SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ
Şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin fotokopisi sunulmalıdır. SGK Bildirgesinde okunaklı ve Barkodu olması gerekmektedir. Barkodu olmayan evraklar başvuru sırasında kabul edilmeyecektir.
SGK HİZMET DÖKÜMÜ
SGK veya e-devlet internet sitesi üzerinden temin edebileceğiniz bu evrak detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi belirtmelidir. Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise SGK destek primi ödemelerini de ek olarak ibraz etmelidir. Sunulan tüm SGK evraklarında okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir. QR Barkodu olmayan evraklar başvuru sırasında kabul edilmeyecektir.
MAAŞ BORDROLARI
Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordroları ibraz edilmelidir.
İŞ SÖZLEŞMESİ
Sgk’lı çalışan değil iseniz çalıştığınız firma ile aranızdaki iş aktini kanıtlayan noter onaylı iş sözleşmenizi sunmalısınız.
BANKA DÖKÜMÜ
Son 3 aya ait şirketin banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
Not: Banka hesap dökümünün, başvuru tarihinden önceki son onbeş ( 15 ) gün içinde düzenlenmiş olması gerekmekte

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bunu kabul ettiğinizi varsayacağız, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Onay Daha Fazla Bilgi Edinin